כמה כוח יש לאוכל? כמה תכונות אנחנו מעניקים לו? הוא טוב והוא רע, הוא משמח והוא מדכא, הוא מפוצץ והוא לא מספיק, הוא מזיק והוא בריא ועוד ועוד.
דרך האוכל אנחנו גם מאפיינים את עצמנו, אם אנחנו אוכלים יותר מידי, אנחנו חלשי אופי, נכשלים, חסרי עמוד שדרה וללא שליטה ואם אנחנו אוכלים מעט מידי, אנחנו חזקים, עמידים, שולטים במצב ומצליחים.
כמה קלות יש במעבר בין התכונות הללו? כמה קל לעבור בין הצלחה לכישלון? ביס אחד מבדיל בין מצב רוח טוב למצב רוח רע.
אנחנו נותנים ליכולת שלנו לעמוד מול מזונות "אסורים" להגדיר אותנו. אנחנו מדברים על האכילה שלנו במילים הרסניות – "תקעתי", "חטאתי", "נפלתי".
מה יקרה עם נצליח לנטרל את הכוח הזה, נצליח להפוך את האוכל והאכילה לפעולות פשוטות, בלי להעמיס עליהן כל כך הרבה תחושות ומחשבות.
תחשבו לרגע על המכונית שלכם. אם תדלקו אותה, היא תיסע. לא תדלקו, הטנק יתרוקן והיא תעצור. כשאתם מתדלקים אותה, יש כמות מסוימת של דלק שאפשר לתדלק ויש סוג דלק מסוים שמתאים. אחת לתקופה היא דורשת טיפול ואם לא תטפלו, היא לא תעבוד כמו שצריך. לא תניעו את הרכב שבוע-שבועיים ויש סיכוי לא קטן שהוא לא יתניע כשתחליטו לנסוע.
הגוף שלנו לא שונה מאד מהמכונית. הוא זקוק לדלק והוא יפעל טוב יותר כשכמות הדלק שהוא יקבל תתאים לצרכים שלו וכשסוג הדלק יהיה הטוב ביותר. הוא צריך לזוז באופן קבוע כי זו הדרך הכי טובה לשמר ולשפר את מצבו.
השינוי בצורת המחשבה לא קל והוא לא קורה ברגע… השינוי מתחיל בצעד הראשון בכיוון הנכון ואח"כ עוד אחד ועוד אחד ולאט לאט ההתנהגות תשתנה ואתה המחשבה והתחושות.